sns

 

Brugte bøger er overalt, hvis du kigger ordentligt efter. Du har sikkert set dem til salg på dit lokale bibliotek, i et antikvariet eller på loppemarkeder. Det kan være svært at få et overblik over alle bøgerne, og det kan vise sig at være en udfordring, når man leder efter noget bestemt. Derfor er det smart at købe brugte bøger på nettet, fordi du kan søge på emner eller en bestemt titel, så du hurtigt og nemt finder det, du leder efter.

Du kan se det store udvalg på bogbasen og finde de bøger, du har lyst til at læse. Hvis du stadig ikke helt ved, om det er noget for dig, kan du læse videre og få 5 gode grunde til at købe brugte bøger på nettet.

pige som læser

Brugte bøger er billigere

Den første grund til at købe brugte bøger er selvfølgelig, at du sparer penge. Hvis du mangler en bestemt bog til studiet, spændende fritidslæsning eller ønsker mere information om et emne, du interesserer dig for, er brugte bøger vejen frem.

Du kan får information og underholdning til en brøkdel af, hvad det havde kostet fra ny. Det betyder også, at du har råd til at købe flere bøger for samme pris som en ny. Derfor er der meget mere læsestof for pengene for dig, som elsker litteratur i alle former – eller bare mangler en studiebog.

 

Det er bedre for miljøet

Når du køber brugte bøger, sørger du for at mindske forbruget af nye bøger. Genbrug og genanvendelse er nogle af de ting, der skal gøres mere af for at nedsætte det store forbrug, der er og dermed nedsætte den forurening, som følge med fra produktionen. Det er derfor også vigtigt at bøger doneres eller sælges videre, så de ikke ryger ud som affald. Der er helt sikkert én, som kan få stor glæde af de bøger, du er færdig med at læse.

 

Hjernen slapper af

Du synes måske, at du kan spare flere penge på at købe e-bøger i stedet, og du mener ikke, det er nødvendigt, at have et fysisk eksemplar af en bog. Det er selvfølgelig smag og behag, om man vælger et format i e-bog eller den fysiske udgave.

Dog er der lavet studier vedrørende læsning, som viser, at hjernen slapper af, når du læser en fysisk bog. Når du modsat læser på en skærm, er teksten med baggrundslys, som anstrenger øjnene, så de bliver irriteret og trætte. Lyset kan bl.a. også forstyrre den kommende nattesøvn. Derfor er en brugt bog både billig og bedre for øjnene.

bog

Det pynter på hylderne

Bøger er flotte og kan bruges som en del af indretningen i dit hjem. De kan ligge på borde, stå dekorativt på hylderne eller endda bruges som borde, hvis der stables et par stykker oven på hinanden.

Hvis du har bestemte farvetemaer, kan du købe brugte bøger i de farver, du har lyst til at fremhæve. Du kan også farvesortere dine bøger og lave smukke regnbuer på dine reoler.

Du kan pille omslaget af bøgerne, så de står smukt og neutralt på hylden. Du kan også selv skrive eller tegne på bagsiden af bogryggen og sætte dit ejet præg på udsmykningen.

 

De har en historie

Det kan være hyggeligt at tænke på, hvor de brugte bøger kommer fra. Hvor har de boet, hvem har de levet hos og hvilke eventyr har de set. En brugt bog kan have rejst langt længere end dig selv, og derfor er den noget helt særligt. Brugte bøger er altså ikke bare en stak papirer med tekst og tegn på, men en historie og en oplevelse i sig selv.