sns

Rigtigt mange mennesker vælger at leve sammen med et kæledyr, og det er der rigtigt god grund til. Uanset om du foretrækker hunde, katte eller noget helt tredje, har det en rigtigt positiv indvirkning på menneskers livskvalitet at leve sammen med et dyr. Her er to gode grunde til, at et kæledyr kan booste din livskvalitet.

Et kæledyr er altid glad for at se dig

Mange mennesker lever liv, hvor de ikke altid bliver mødt af åbne arme og positivitet af alle de mennesker, de omgiver sig med. Her kan det være fantastisk at komme hjem til en hund, der er lykkelig for at se en, uanset om det har været en hård dag på arbejdet eller uddannelsen. Hunde kan lugte stress, og de er meget tiltrukne af den duft. Det betyder, at en hund ofte vil have lyst til at være meget tæt på dig, hvis du har meget kortisol i blodet. Det er med andre ord stressdæmpende at have en hund i hjemmet. Dette kan være en stor gevinst for såvel voksne som børn i hjemmet. Hunden er et terapeutisk element, der får alle i hjemme til at slappe mere af. Det kan lette familiemæssige gnidninger, og skabe en mere harmonisk familie med gladere børn og voksne.

Et kæledyr kan få dig ud ad døren

Noget af det vigtigste for at trives er at få en masse bevægelse og frisk luft. Selvom vi alle godt ved, at det er vigtigt for os, kan det stadig være en udfordring for mange at huske at komme ud at gå nogle ture. Hvis du har en hund, der skal luftes, bliver du dagligt mindet om, at du skal ud at gå en tur, og du bliver tvunget ud ad døren for at få dækket din hunds behov. Selvom det måske kan være hårdt at komme af sted, bliver langt de fleste mennesker glade for at komme ud at gå, og de er tit glade for at have gjort det, når de kommer hjem igen.

Kæledyret giver dig altså en mere fast daglig rutine, som du er mere forpligtet på at fastholde, fordi dyrets trivsel er afhængigt af det. Det oplever mange mennesker som værende dybt meningsfuldt, samtidig med at det gør, at de træffer bedre beslutninger for sig selv og alle deres medmennesker.