sns

København er fuld af turister. Lige meget hvor man bevæger sig hen, finder man skoleklasser på udflugt, og udenlandske turister der tager billeder af alt på deres vej. Men Danmark er meget mere end København. Der er mange flere steder at tage på ferie end landet hovedstad. Her kommer tre bud på oversete rejsemål i Danmark.

Sondervig

Århus – Smilets by

Det oplagte alternativ på en anden rejsedestination end København er Århus. Byen er på mange måder Jyllands svar på København, og har mange af de samme muligheder: God mad, spændende byliv og et stor udvalg af kulturtilbud. 

I 2017 var Århus europæisk kulturhovedstad, og det var med til at sætte gang i kulturlivet i byen. Århus har et stort udvalg af festivaler, fra jazzfestival til spotfestival. Man kan også besøge en lang række af museer, hvor af Aros, der ligger i midten af Århus, er det mest kendte. 

En perle ved Vesterhavet – Søndervig

Hvis du ikke gider storbyen, og tager på ferie for at komme væk fra dagligdagens stress og jag, er Søndervig et oplagt valg. Det et sommerhusområde som ligger direkte ud til Vesterhavet, og der er derfor masser af mulighed for at slappe af ved stranden eller gå en lang tur i klitterne. 

Søndervig rummer en blanding mellem danskere som har fast sommerhus, og en stor gruppe tyskere som lejer sig ind i ferieperioderne. Der er derfor masser af de klassiske ferietilbud som minigolf, fiskerestauranter og små hyggelige butikker. 

Sonderborg

Blandingen mellem oplevelse og afslapning – Sønderborg 

Det er dejligt at slappe af, men hvis du er bange for at begynde at kede dig, kan du passede finde et rejsemål hvor du både har mulighed for at komme ned i gear, samtidig med at du kan bruge noget af tiden på at opleve en spændende by. Her er Sønderborg, der ligger tæt på grænsen, en perfekt rejsedestination. 

Her har du mulighed for at leje et sommerhus uden for byen, og tage på stranden eller ligge dig i haven, når du har brug for at slappe af. Når du så er blevet træt af det, og gerne vil have at der sker noget, kan du tage ind til Søderberg by og få dig en oplevelse. 

Du kan fx besøge Sønderborg slot der oprindeligt blev bygget i 1170, og derfor byder på en næsten 1000 år lang historie. Du kan også tage til koncerter, udstillinger, byfester og meget mere. 

Vil du læse mere om Sønderborg, har travel-guides.dk skrevet en uddybende guide til byens seværdigheder.