sns

Der er kommet flere og flere af de såkaldte utro datingsider på nettet, og der er ingen tvivl om deres popularitet. Der oprettes hele tiden nye profiler, og spørgsmålet er, hvad der får folk til at søge efter en anden partner på nettet – når de nu har en kæreste, mand eller kone, der venter derhjemme.

Spænding og eventyr

Spørger man de utro datingsider, så skyldes det ganske enkelt, at brugerne savner spænding og eventyr i deres ægteskab eller forhold i dagligdagen. Det har sjældent noget at gøre med partneren derhjemme, og det er ganske sjældent udtryk for, at den utro partner har et ønske om at forlade sin partner.

Der findes hjemmesider, som er oprettet udelukkende med utro dating som fokus. Grunden til, at den gifte partner søger efter et eventyr på disse hjemmesider, skal formentlig findes i diskretionen – sandsynligheden for at blive opdaget er meget lille, og alle brugere på den pågældende hjemmeside er der med samme formål. Der er ingen af jer, der har interesse i at afsløre den anden. Og du risikerer heller ikke at stå og bage på en person, som viser sig ikke at være interesseret i en gift mand eller kvinde.

Skal du gå hele vejen?

Der er desuden ingen, der siger, at du nødvendigvis skal gå hele vejen, blot fordi du opretter en profil på et datingsite for gifte. Mange vælger også at bruge disse hjemmesider til at få noget bekræftelse og opleve en daglig flirt efter mange års ægteskab med det samme menneske. Du er garanteret anonymitet og sikkerhed, og det er kun dig og din nye flirt, som sætter grænserne for jeres relation til hinanden. Har I lyst til at gå hele vejen, kan I gøre det, men har I begge blot brug for bekræftelsen, spillet og nogle gode fantasier, så kan I sagtens nøjes med det. 

Omverdenens forståelse

Du skal dog ikke regne med omverdenens forståelse omkring dit valg. Det gælder, hvad end du går hele vejen eller ej. Det moderne samfund er fortsat bygget op omkring det monogame forhold, og de færreste ønsker det anderledes. Du kan i stedet overveje at involvere din elskede derhjemme i muligheden for at se andre, selvom I er gift. Måske har han eller hun gjort sig de samme tanker og overvejelser. 

Ved at spørge først, får du en fornemmelse af din partners ønsker, og du undgår at såre hende eller ham unødigt ved at gå bag om ryggen på vedkommende. 

Du risikerer at få et nej, og i så fald må du gøre op med dig selv, om du alligevel vil gå den utro vej på nettet og slette dine spor efter dig.