sns

Det virker som om, at der er rigtig mange, der går og overvejer at investere i aktier, men som bakker ud, inden de overhovedet er begyndt at læse op på emnet. Måske det skyldes, at man mange steder hører gyserhistorier om aktiekurser, der nærmest dykker hele vejen igennem jordkloden efter en kæmpe bjergbestigning. Der er selvfølgelig risici ved at investere i aktier. Ingen ved jo, hvordan markedet og dermed den enkelte aktiekurs arter sig. Men man kan alligevel tage nogle forholdsregler, så man ikke taber penge, men derimod tjener penge på aktier.

Der er de to velkendte måder, hvorpå man kan investere i aktier. Vil man gerne investere på den mest sikre måde, men som så heller ikke har et så højt udbytte, så er det smartest at købe en ejerandel i en virksomhed. Som de fleste ved, så giver denne ejerandel ikke nogen medbestemmelse over virksomheden, med mindre det er en meget stor ejerandel. Men der bliver der typisk fordel et beløb i form af udbyttet efter årets resultat. Man får som ejer derfor typisk et beløb ind på kontoen en gang om året, uden man skal gøre noget for det. Det er noget, som de fleste kan være med på.

Den anden måde hører man ofte enten om drømmescenarier eller dommedags profetier. Vi snakker naturligvis om at købe og sælge aktier. Dette er ikke en kunst eller en videnskab, men der er et par råd, der kan hjælpe nybegynderen på rette vej. Der er ikke noget hokus pokus – så ja, du kan tabe penge på en aktie. Det gælder bare om at have is i maven og købe og sælge på det rette tidspunkt.

invester i aktier

Når man køber og sælger aktier, så vil der statistisk set være nogle aktier, som man taber penge på. Deler man sine aktier ud på flere forskellige udbydere, så er der størst sandsynlighed for et samlet overskud. Historisk set er aktierne jo steget igennem det sidste århundrede – dog med nogle udsving. Men hvad er det, der holder den almene dansker fra at investere sin formue i aktier?

Hele samfundet tænker på dykkende aktiekurser ved skandaler

Det virker som om, at der kommer jordskælv gennem hele samfundet, når der sker en skandale for et aktieselskab, hvor alle ved, at aktien vil styrtdykke – eksempelvis Danske Bank, som er indblandet i en sag om hvidvask. Det er som om, at det i et stort omfang kun er den side f aktieverdenen, der bliver repræsenteret for den almene borger, og det får dem negative effekt, at mange bliver bange for at investere deres formue.

Resultatet er i stedet, at pengene langsomt bliver mindre og mindre værd, når de står på kontoen, da renteindtægterne ikke kan holde trit med at den danske krone falder i værdi. Der burde være meget mere fokus på de positive side af aktieinvestering, samt det faktum, at der ikke er en stor risiko, når man fordeler pengene ud på mange aktier – og ikke lader sig rive med pga. begejstring for en aktie, men sørger for at se alt taktisk.