sns

Når lyset kommer igen efter de lange vintermåneder, så kan det være tiltrængt at komme lidt væk fra alt ståhejet herhjemme. Ferier kan være dyre og du har måske mange andre udgifter, især hvis du har en familie som skal forsøges og have nyt tøj, skolesager, sko osv. Listen er lang, men du ønsker stadig at komme på ferie med hele familien.

Hvilken bedre måde at gøre det på er der end at tage på cykelferie. De fleste mennesker ejer en cykel. Du kan helt kvit og frit tage din cykel under armen – eller i bogstavelig forstand sætte dig på den – og komme ud i naturen, nemlig cykelferie. Bare i Danmark er der masser af skønne steder, der er værd at besøge. Derudover så giver det også god motion at cykle rundt og du får masser af tid til at styrke båndet med din familie eller venner.

Hvis du ikke kan vente til sommer, så er februar måned faktisk en ideel tid at tage på cykelferie i.

Tag familien med på cykelferie

Det er heller ikke noget problem at tage på cykelferie, hvis I har små børn. I kan nemlig leje eller købe en cykelstol og montere den på jeres cykler. På denne måde kan I transportere jeres børn med rundt. Hvis de er store nok til selv at cykle og ikke behøves en ellers elegant cykelstol, så kan de bare få deres egne cykler.

cykelstol_ferie_aktiv

Ting du skal være opmærksom på ved cykelferie

Når du har besluttet dig for at tage på cykelferie, hvad skal du så være opmærksom på? Først og fremmest, så skal du beslutte dig for, om du har lyst til selv at planlægge og cykle hele turen alene, altså uden en guide, eller om du/din familie ønsker en guidet tur. Det kan være rart nogle gange at have en guide, der kender området, hvis I vælger at tage til et ukendt sted. Det er dog billigere at tage ud selv, men det kræver ekstra planlægning, hvis man ikke kender området særligt godt.

cykelstol_ferie_aktiv

Hvis du vil tage hele din familie med – og måske har du nogle venner eller nogle andre familier, der vil med – så kan I gøre det billigere, hvis I vælger en guidet tour. Der kan nemlig forekomme rabat for større grupper, det ser man nemlig meget ofte.

Derudover kan du overveje, om du har lyst til at leje en cykel eller tage din egen. Det er en hel del billigere med sin egen cykel. Men hvis I ønsker at flyve ned sydpå, for at cykle der, så kan I med fordel leje cyklerne dernede. Det er lidt besværligt at have sin cykel med i flyet, og det koster ekstra. I sparer også for at spænde cyklerne på bilen, som ellers også er en god løsning og måde at komme hurtigt til et andet sted, hvorfra I kan starte jeres cykelferie.

Hvis I vælger at bruge egne cykler, så skal I også kunne justere dem selv og muligvis skille dem fra hinanden og samle dem igen – man ved nemlig aldrig, hvornår man får brug for denne viden på en cykeltur.