sns

Det er ikke fordi det nødvendigvis kræver topform at være på jagt, men det er rar ikke at komme til at svede og blive stakåndet, så snart terrænet bliver lidt kuperet. Derfor er det en oplagt mulighed for at komme i form, når jagtsæsonen nærmer sig. Du behøver ikke at melde dig ind i et træningscenter for at komme i form – du kan sagtens gøre det hjemmefra og blive den hurtigste jæger på holdet. Her kan du finde tre gode råd til, hvordan du let og hurtigt kan blive klar til jagtsæsonen.

Jagt i skumringen

Snup cyklen

Det lyder næsten for let til at behøve et afsnit, men alligevel er det en af de ting der kan gøre en kæmpe forskel. Når først vi får en bil bliver vi hurtigt afhængige af den og snupper den selv på de korte ture på tanken eller til købmanden. Hvis du i stedet for at tage bilen hopper på cyklen, hvis du skal hente en liter mælk eller en pakke, kommer du til at røre dig en hel del mere end du ellers ville. 

På samme måde kan I forsøge at indlægge en gåtur i de familiære rutiner. En lang tur i weekenden kan gøre en god forskel og samtidig og så være en hyggelig familieaktivitet. Er gåturen ikke noget for jer, så kan cyklen også være et godt alternativ. Det behøver ikke at være de stejle mountain bike bakker i skoven, det kan ligeså godt være en lang tur langs kysten eller en tur gennem byen.

Hvis du finder din cykel frem, kan du gøre en stor forskel på din form, både din kondi og din krop vil med sikkerhed takke dig for det. Du behøver ikke at gøre de store ændringer eller melde dig ind i et træningscenter, for der skal ikke så meget til for at gøre dig klar til at gå på jagt, når den rigtige årstid kommer.

Jæger med riffel

Få styr på geværet

Måske er det ikke bare formen, der trænger til at blive pudset lidt af. Det kan også være, at det er i år geværet skal udskiftes med en ny model. I Danmark kan du købet luftgevær med kraft nok til jagt, når du er blevet 18 år. Det kræver at du har våbentilladelse og jagttegn, men har du det, kan du frit købe det du skal bruge til forskellige former for jagt. Det vigtigste er, at du sørger for at holde dit gevær i tip top form.

Er du ikke gammel nok til at købe et gevær, der egner sig til jagt, så kan du købe mindre kraftige våben, der egner sig til målskydning. På den måde kan du allerede inden du bliver 18 begynde at øve dig, så du er klar til at ansøge om både jagttegn og våbentilladelse ligeså snart du rammer din 18-års fødselsdag.