sns

Klimakrisen er over os, og der har aldrig været så meget snak om klima, miljø, økologi og Co2, som der er i øjeblikket. Og det er desværre med rette. Naturen og verden lider under tidligere dårlige beslutninger og uvidenhed, men i det mindste er verden nu begyndt at blive opmærksomme på problemet. 

Flere gør større og mindre tiltag i deres hverdag for at leve mere klimavenligt – én af de forbedringer, som rykker på den lange bane, er energiforbedringer af dit hus.

Fordele

Energiforbedringer af din bolig har selvfølgelig den store fordel, at du sparer penge på blandt andet varme- og elregningen. Men forbedringerne har også den fordel, at du sikrer et bedre indeklima i dit hjem (og dermed en sundere bolig), ligesom du slipper for træk og kulde fra blandt andet utætte vinduer. Ofte vil energiforbedringer desuden kunne give din ejendom et tiltrængt visuelt løft, for eksempel vil du efterisolerer på en slidt facade og i den forbindelse får opført ny facadebeklædning.

Og når du så samtidig gør noget godt for miljøet, er der næsten ingen argumenter imod. 

Finansiering ved lån eller kviklån

Og dog! Energiforbedringer kan nemlig være rigtigt dyre at udføre. Oftest er der tale om meget omfattende renoveringer, som kræver, at du hyrer håndværkere til at udføre en stor del af arbejdet. Selvom det umiddelbart er dyrt at lave energiforbedringer i huset, kan det dog faktisk godt betale sig på den lange bane. Således sparer du nemlig flere penge, end du har omkostninger til energiforbedring. 

De fleste vælger at optage lån til energiforbedring i enten banken eller online. Online kan du finde de hurtigste og de billigste kviklån, som kan hjælpe dig i gang med energiforbedringerne. Det vil være hver en krone værd, idet alt du lægger i puljen til energiforbedringer kommer mange gange igen i besparelser på forbrugsregninger.

Forhør dig altid hos en energikonsulent, så du er sikker på, at du har overblik over, hvor mange penge du kan spare contra hvor mange penge, du kommer til at bruge på energiforbedringerne.

Penge

Hvilke forbedringer bør du foretage, og hvad kan bedst betale sig?

Der er en række forbedringer, som er helt oplagte for de fleste huse. For det første skal du have gennemgået dine vinduer for at se, om der kan være noget at hente her. Skifter du til energiruder med varm kant, kan du hente rigtig mange penge, da de holder meget bedre på varmen. Er det mere end 15 år siden, at din bolig har fået udskiftet ruder, kan du godt regne med, at det kan betale sig at få dem udskiftet nu. 

Du kan også vælge at få efterisoleret tag, ydervæg eller loft. De fleste huse har hulmur, som kan isoleres, og det er ikke så dyrt. Det vil derfor næsten altid kunne betale sig. Har huset ikke hulmur, kan det derimod være temmelig dyrt at isolere, og her er det ikke sikkert, at det kan svare sig. 

Derudover kan det altid betale sig at gennemgå loftet for at se, om det kunne have godt af en efterisolering.