sns

Overvejer du om du skal have hund, eller har du allerede truffet denne store beslutning? Du har helt sikkert noget at glæde dig til! En sådan ”familieforøgelse” skaber grobund for en masse gode oplevelser, som man kan have sammen som familie.

Selvom det er en sjov tid man går i møde når man skal have en hund, er der stadig nogle overvejelser, som det er en god idé at man gør sig på forhånd. Læs med her, og bliv præsenteret for nogle ting, du bør huske at overveje, når du skal have en hund.

Hvilke grænser skal sættes omkring hunden?

Når man henter en otte uger gammel hundehvalp og får den med hjem for første gang, er det nærmest som at svæve på en lyserød sky. Den lille og bedårende pelsklump kan nærmest ikke gøre noget galt. Tisser den på gulvet er det okay, da det jo bare er en lille hundehvalp. Bider den i pyntepuden på sofaen, undskyldes det også med at det jo bare er en sød, lillebitte hund.

Som tiden går og hundehvalpen lige pludselig ikke er en hvalp mere, men en fuldvoksen hund, er ovenstående scenarier ikke længere lige sjove. Det er derfor en god idé allerede fra starten af at overveje, hvilke grænser der skal sættes omkring hunden.

hund

Det er både en god idé for din og for hundens skyld: der bliver ikke pludselig forvirring om hvad hunden må og ikke må senere hen, hvis der allerede nu tages standpunkt til det.

Tag dig derfor tid til sammen med resten af familien at sætte nogle fair og fornuftige regler omkring den nye familieforøgelse. Det vil helt sikkert gøre det meget lettere i fremtiden.

Gå ikke ned på hundeudsyr

Når man får sig en hund – måske for første gang – er der nogle ting, der er værd at købe ind, før hunden kommer med hjem. Det gælder for eksempel et hundehalsbånd, navnetegn, en sele og dertilhørende snor. Derudover vil du også få brug for et sted som hunden kan kalde sit eget, altså en hundekurv.

Den skal også have et sted at spise mad og drikke vand, så det er også en god idé at købe et hundeskålesæt. Derudover kommer småting så som hundetæpper, hundeposer, hundelegetøj m.m. Alle disse ting er gode at have før hunden ankommer, men man må stadigvæk huske på, at de også kan købes på sigt.

Det er derfor en balancegang at have det nødvendige hundeudstyr samtidig med at man ikke skal købe alt for meget i forhold til hvad man har brug for. Køber man godt hundeudstyr i en god kvalitet, holder det også længere – og det kan bedre betale sig i det lange løb. Klik her, og find godt udstyr til din nye hund.

hund_udstyr_legetøj

Træn hunden fra starten af

Ligesom mennesker også er bedre til at lære når de er børn, er det også nemmere for hunde at lære noget når de ikke er så gamle.

Tænk derfor over om det ikke kunne være en idé at starte til hundetræning så tidligt som muligt. Selvom det kan være noget af en udfordring at skulle lære en lille hvalp at opføre sig ordentligt, vil det blot være sværere når den er ældre. Gør derfor dig selv en stor tjeneste, og gå i gang med hundetræningen tidligt.