sns

Det er altid hyggeligt at have venner på besøg en aften. Så er der rig mulighed for at få et hyggeligt samvær, og sammen at kunne grine og have det sjovt.

Det kan måske umiddelbart virke skræmmende netop at skulle invitere venner over en aften når det hænger i luften at man selv skal lave mad. Er det nogle man gerne vil imponere, kan det virke som en nærmest umulig opgave.

Det behøver slet ikke at være skræmmende selv at skulle stå for et lækkert måltid mad. Der findes nemlig mange lækre men simple retter derude, som enhver ville elske at kunne nyde en aften i godt selvskab. En af disse velkendte retter – hvis man kan kalde det for det – er tapas.

Derfor er tapas det perfekte at servere

Tapas er rigtigt godt at servere når man har venner på besøg. Det er det netop fordi, at det er forholdsvist simpelt at lave, og at det er noget som enhver kan lide. En god tapas anretning består af forskellige former for kødpålæg, ost, dips, grøntsager, småretter og brød.

Man kan således sammensætte sin tapas præcis som man vil have at den skal være. Du bestemmer helt selv hvilke former for kød du vil have med i din tapas – og om du vil have kød i det hele taget.

mad_tapas

Du bestemmer også selv hvilke oste der skal være, hvilket brød du vil servere og hvilke dips du vil lave. Det er altså en alsidig ret, som du kan designe lige præcis som det lyster. Denne form for ret er også god at servere hvis en af dine gæster for eksempel ikke spiser kød eller mælkeprodukter. Der er nemlig rigeligt af andet at vælge imellem, og så er der ingen, der bliver overmåde skuffede.

Lav hjemmelavet dip og imponér vennerne

tapas er som regel noget, som man køber sig til. Det er de færreste der selv kan lave kødpålæg eller rød pesto fra bunden. Fidusen ved tapas er, at man til gengæld selv sammensætter de forskellige fødevarer.

Hvis man gerne vil imponere med hjemmelavet mad til sin tapas aften, kan man selvfølgelig give sig i kast med selv at bage brødet til. En anden ting man selv kan lave, er dip. Der findes mange forskellige former for dip som man kan servere til tapas.

Nogle af de klassiske er forskellige former for pesto, humus og selvfølgelig aioli. Specielt hjemmelavet aioli er meget lækkert at kunne servere for sine gæster. Det kan nemt laves, og så smager det bare helt vildt godt.

Eksperimentér med hvilke former for dip du selv kan give dig i kast med at lave. Du vil helt sikkert score mange points på selv at lave en lækker dip til din tapas aften.

Skab den rette stemning om din tapas aften

venner_drikkevarer

Maden og drikkevarerne betyder selvfølgelig en hel del når det kommer til at afholde en succesfuld og hyggelig tapas aften sammen med godt selvskab. Noget andet der også har en stor betydning, er den stemning hvori maden bliver serveret.

Anstreng dig derfor for at gøre selve atmosfæren omkring måltidet så hyggelig og indbydende som overhovedet muligt. Dette kan nemt gøres ved at sætte hyggelig musik på i baggrunden, tænde nogle stearinlys og pynte fint op på bordet med for eksempel friske blomster.

Selve maden der indgår i tapas, er også med til at skabe en hyggelig stemning, når det så fint pynter op med forskellige farver, teksturer og dufte. Put din tapas i fine serveringsskåle, og så kan du være sikker på at du nok skal få et hyggeligt tapasbord.