sns

Vi er mange, som drømmer om den hyggelige have med frugttræer, egen lille køkkenhave og smukke blomster. Sommeraftnerne er i drømmen lange og vi kan som familie krybe sammen på terrassen og nyde havens gaver i hele sommer- og starten af efterårssæsonen.

At skabe den perfekte nyttehave, med skønne æbletræer, er ikke så svært som nogle måske går og tror. I virkeligheden handler det bare om at kaste sig ud i det. Et godt sted at starte, er med æbletræet.

Egen produktion af lækre æbler

Æbler har utrolig gode betingelser for at gro i Danmark. Faktisk er vi et af de steder i verden, for ikke at sige det bedste sted i verden, til at dyrke æbler. På grund af vores milde klima producerer vi nogle af de sprødeste og sur/søde æbler i verden.

æbletræ

Det er der grund til at være stolt af og også god grund til at vi så gør noget mere ud af i vores private haver. Kunne du tænke dig at købe et æbletræ, så kan du læse mere her om gode sorter og finde dit perfekte træ. Klik på køb æbletræer og se mere.

Hvor skal jeg plante mit æbletræ?

Når du skal plante dit æbletræ, så find en lys plet i haven med god plads til træet. Et æbletræ vil gerne have sol og vand. Man kan sige, at det er den hemmelige opskrift på det perfekte æble. Dit æbletræ må ikke få for meget skygge, da der så er chance for, at der kan gå svamp i dit træ.

æbletræ

Lækkerier med æbler

Når endelig du har fået plantet dit æbletræ, så kan du begynde og glæde dig til æblehøsten, som typisk vil komme rigtig i gang, når dit træ har fået et par år på bagen. At kunne hente egne æbler i haven og bruge dem i køkkenet har en helt særlig værdi.

Lav æblegrød, æblekage, æbletærter og et væld af andre lækkerier, med dine egne æbler. Er du så heldig at få en stor produktion af æbler, kan du også lave most og nyde den i solen på terrassen. Æblesorbet er også en super lækker ting at bruge sine æbler til og bestemt noget, som vil vække lykke hos ungerne på varme eftermiddage.