sns

De fleste ser det som den største nyhed, når de finder ud af, de skal være forældre. Selvom det for nogle kan komme pludseligt, mens det for andre har været længe planlagt, vil det altid blive en kæmpe omvæltning.

Og så er der pludselig en masse ting, man skal til at have klargjort. Børneværelset skal indrettes, tøj skal købes i diverse størrelser og bleer, pusletaske og sutter skal købes ind i enorme mængder.

Men hvad skal barnet egentlig hedde? Og hvilke farve skal børneværelset males? For nogle kommende forældre kan det være en stor lettelse at kende til barnets køn, inden han eller hun kommer til verden. Dette kan heldigvis klares med en simpel kønsscanning.

Hvorfor kende kønnet?

Mange vil gerne kende til barnets køn af praktiske årsager. Dette kan som nævnt være for at finde frem til et navn, hvilket tøj der skal købes og hvordan værelset skal indrettes. Der er selvfølgelig ingen grænser for, hvad man kan klæde en lille dreng eller en lille pige i, men da de fleste i dag holder sig til de gængse kønsstereotyper, kan det være rart at vide i god tid, hvilket køn barnet har.

Ydermere er der også mange, der gerne vil kende til kønnet, for bedre at kunne forholde sig til det lille liv, der gemmer sig inde i maven. Allerede fra man finder ud af, man skal være forældre, kan det være en situation, der er svær at forholde sig til, før den lille ny kommer til verden. Hvordan kan man se kønnet på en scanning? Læs med herunder.

Baby_scanning

Scanning før uge 14 kan være usikkert

Med en kønsscanning i Svendborg Scanningsklinik, har du mulighed for at få barnets køn at vide i uge 14. Barnets køn vurderes i uge 14+0 ud fra en 2D scanning, hvor barnet kigges på fra forskellige vinkler, for til sidst at kunne vurdere, om kønsdelene vidner om en lille dreng eller lille pige.

Tidligere i graviditeten er fosteret ikke udviklet nok til, at man kan skelne mellem kønnene, og der kan derfor tages fejl, hvis man prøver at vurdere før uge 14. På et tidligere tidspunkt er fostre for henholdsvis drenge og piger stort set ens at kigge på.

Selvom man i uge 14 bør kunne vurdere, om det er en dreng eller pige, kan der være visse ting der gør, at det ikke er til at se. Hvis barnet ligger i en kompliceret stilling eller fødder og arme dækker for udsynet, kan det være svært at bestemme kønnet. Der er derfor ikke 100% garanti for, at barnets køn kan ses, selvom man kommer til scanning. Her er det dog muligt at bestille en ny scanning, så man kan være heldig, at barnet har lagt sig anderledes til den tid.

Baby_scanning_gravid