sns

Går du og overvejer, om du skal anlægge et skæg? Måske, det kunne være interessant at vide, hvad et skæg rent faktisk betyder for din fremtoning.

 

Det er nemlig sådan, at alle mennesker danner sig et hurtigt indtryk af dig som person, når de ser dig første gang. Dette indtryk, er baseret på dit udseende, og herunder altså også dit skæg.

 

Men hvad betyder dit skæg egentligt for din fremtoning? Det har vi forsøgt at finde svaret på.

Et skæg betyder modenhed

Hvis du har synligt skæg, ligegyldig om det er stubbe eller om det er fuldskæg, så viser adskillige undersøgelser, at personer vil få et indtryk af dig som værende moden.

moderne mand

Omvendt, vil de fleste mennesker beskrive en glatbarberet mand som værende renlig, sund og mere socialt anlagt end gennemsnittet.

Som du måske ved, kan et skæg gøre underværker, hvis du gerne vil virke lidt ældre. Mange mænd, kommer hurtigt til at virke meget unge, hvis de bliver glatbarberet, og selv korte stubbe, kan få dig til at virke ældre og mere moden.

Kraftigt skæg betyder aggressivitet

De samme undersøgelser viser, at et kraftigt skæg ofte bliver associeret med aggressivitet. Det er blandt andet fordi, skægvækst drives af aktivt testosteron, og menneskets hjerne er gearet til at se aktivt testosteron som en advarsel om, at personen med skæg kan være aggressiv og dominerende.

 

Med et smil på læben, kan du dog hurtigt bløde op for de associationer, som den menneskelig hjerne kommer op med, når de ser personer med et stort skæg. Men vær opmærksom på, at selvom du er nok så sød, så vil folk finde dig mere aggressiv, hvis du begynder at opføre dig en anelse aggressivt.

Et velplejet skæg gør underværker

Der er ingen tvivl om, at et skæg kan være fantastisk flot, og det kan være noget af det mest frastødende. Det har alt sammen noget at gøre med, hvordan du passer og plejer det.

 

Lader du det vokse vildt, uden at trimme det en gang i mellem, så kommer du hurtigt til at virke som en eneboer, man helst ikke vil i kontakt med. Omvendt, kan et veltrimmet skæg, som også bliver redt og vasket regelmæssigt være ualmindelig flot, og virkelig få både mænd og kvinder til at vende sig om efter dig på gaden.

 

Så sørg for at vælge den bedste skægtrimmer, og læs endnu flere tips om udseende, biler, karriere, kærlighed og så videre på denne herreblog.