sns

Det er efterhånden nogle år siden, at det blev almindeligt at se havetrampoliner rundt omkring i almindelige parcelhushaver. I løbet af de henved 30 år der er gået, siden de første dukkede op herhjemme, er der selvfølgelig sket en stor udvikling med disse meget populære legeredskaber. Se for eksempel på nogle af de bedste nye modeller i denne trampolintest, hvad der findes på markedet i dag.

Det er især på sikkerhedsfronten, at ændringerne er sket, men også designmæssigt er der sket noget hen over årene.

Den sikkerhedsmæssige udvikling

Havetrampolinen har fra starten været virkelig populær, og det er da også alletiders legeredskab. Men da skadestuerne i stigende grad begyndte at opleve flere og flere skader, der var sket på en trampolin, så rykkede man ud med en række gode råd i forhold til at undgå disse mange skader.

Desuden har man fra producenternes side også haft sikkerheden mere i højsædet end tidligere. Der er kommet net til, som er blevet bedre i løbet af tiden, fjedrene er blevet bedre polstret, materialerne er blevet mere solide og så videre.

Nedgravningsmodeller

Der er blandt andet også blevet udviklet nogle trampoliner, der kan graves ned i jorden frem for at stå oven på jorden. Det giver en langt større sikkerhed mod skader, da man ikke kan falde ned fra den. Da der er hulrum under trampolinen, kan den stadig hoppes godt og grundigt på.

Desuden vil en nedgravet trampolin ikke være i fare for at blæse omkuld og forårsage skader, når det stormer. Det har der ellers været mange kedelige eksempler på, at fritstående trampoliner kan. Det skyldes, at vinden kan få så godt fat under trampolinen, at den bliver ført afsted.

En nedgravet trampolin er også meget nemmere at have med at gøre, når der skal slås græs.

Øvrige designmæssige ændringer

Den helt klassiske trampolin findes naturligvis stadigvæk. Den findes nu også i firkantede varianter. Den kan være enten kvadratisk eller rektangulær. Det giver nogle andre springmuligheder, og den kan være lettere at placere i haven.

Der er også kommet nogle modeller, hvor der er forskellige motiver på selve dugen. Det kan være som en dekoration, eller det kan være en leg eller et spil, der kan bruges, når man hopper.

Trampoliner findes også i en mindre størrelse, der passer fint i den mindre have eller til et enkelt mindre barn.

Udvalget af forskellige typer af trampoliner er stort og meget varieret.