sns

Vi kommer længere og længere væk fra de samfund der var herskende engang. Tidligere var det normalt, at man havde en bådplads, hvor man lavede mad. Alt mad blev lavet ved hjælp af bålens ild og det var også der man fik varmen fra. I dag har vi diverse ting, som laver varme for os ved hjælp af gas og elektricitet. Det kan være en helt fin måde at lave mad på, men af og til kan det være skønt at komme lidt ud. Der findes rigtig mange steder, hvor man kan tage ud for at lave nogle naturrelaterede ting, hvor man får lavet mad udenfor. Meget ofte omhandler det en hel dag, hvor man prøver kræfter med forskellige ting udenfor. En anden ting man også kommer til at gøre er formentligt at skyde nogle dyr og plukke nogle bær.

marmelade

Oplev naturen mens bålet tager sig af maden

Når man tager på en slags overlevelsestur kan man vælge mange forskellige. Der er dem, hvor man mere eller mindre er helt afhængig af en selv og ens egne evner når det kommer til at jage og lignende. Man kan også tage på andre ture, hvor man ikke skal præstere helt lige så meget. Det kan være meget smart hvis ikke man ønsker at gøre helt så meget ud af turen. Det kan være, at man aldrig har skudt et dyr og så er der heller ingen grund til at prøve det.

En overlevelsestur ‘light’ kan være sjov at tage på sammen med sine venner. Så kan man se hvordan man kan lave et bål. Varmen fra dette bål vil i løbet af dagen opvarme den stegeso, som man placerer midt på bålet og til sidst vil det ende med, at man har en dejlig varm ret, som man kan nyde sammen. Varmen fra bålet vil være nødvendig at holde gang i. Derfor vil man ofte gøre det, at man finder en person man kan vælge skal være den der holder gang i bålet. Det kan være lidt kedeligt for den person at sidde der mens de andre jager og lignende. Hvis man har en person i selskabet der er skadet eller lignende er det dog oplagt, at det er den person, der står for at holde gang i bålet. Så kan resten af gruppen gå ud og opleve naturen fra dens grimmeste sider.

Nyd naturens mange madvarer

Er man vant til at gå ned i køledisken for at finde sin mad kan det virke uoverskueligt at skulle ud og finde sin egen mad. At skulle fylde en stegeso med mad man selv finder kan virke svært. Har man en guide med vil det dog ikke være noget problem. For med den rette guide kan man være sikker på, at man sagtens kan få det bedste ud af naturen. De kan hjælpe en med at kigge de rette steder og kende forskel på spiselige og giftige ting.

æble