sns

Det er altid rart at have ferie. Det giver en pause væk fra den travle hverdag, og til at komme ud af den rutine man ellers er fanget i – ofte bestående af at tage på arbejde, komme hjem fra arbejde, spise aftensmad og så i seng. 

Nogen gange er ferie dog ikke helt ligeså sjovt. Specifikt når der ikke er noget at lave. Så kan man næsten begynde at savne rutinen. Den gav trods alt noget at lave. 

Men bare fordi det kan føles som om der ikke er så meget at lave i juleferien, behøves det ikke at være sådan det er. Der er faktisk mange julerelaterede aktiviteter som du både kan lave for dig selv eller sammen med hele familien.

tv og fjernbetjening

Smid en god film på tv’et

Julefilm findes der i tusindvis. Der bliver produceret nye hvert år, og der er gamle klassikere man altid kan vende tilbage til. Både danske og internationale. Du har sikkert allerede en julefilm i tankerne som du altid smider på. 

Det kan være du ikke føler du har tid til at sætte dig ned og se enten en ny eller en klassiker, eller du måske bare føler det er spild af juletiden at sidde foran et Tv. Men det behøves absolut ikke at være realiteten. 

Der er da intet spildt tid over at samle hele familien omkring en film – slet ikke hvis man gør det ekstra hyggeligt med lidt slik og nogle brunkager. Så er det noget hele familien kan samles om, og noget man kan snakke om eller have det sjovt over sammen. 

Selv hvis du sætter dig til at se en film alene – så er der heller intet galt i at tage lidt tid til sig selv, pakke sig ind i et tæppe og slå hjernen fra i en time eller to. 

Glad kvinde i sne

Hold øje med diverse arrangementer

Måske er du typen der helst bliver indenfor i sofaen i juleferien. Men hvem siger det ikke kan betale sig at opleve noget nyt? I julen er der masser af forskellige arrangementer. Korsang, juletræstændning, småkagebagning og masser andet, som du kan få en hyggelig eftermiddag ud af. Arrangementer som du både kan hygge dig med selv, eller hive familien med til. 

Det kan give et bræk i rutinen og gøre at du de næste par dage igen kan nyde privatlivet under dynen – nu har du trodsalt været ude og lave noget. Så er det okay med en indedag eller ti.