sns

Børneopdragelse byder på mange udfordringer og svære beslutninger. Som forælder er man ofte i tvivl om, hvorvidt man tager den rigtige beslutning, men nogle gange er man nødt til at følge sin mavefornemmelse.

 

Men det betyder ikke, at du ikke kan søge lidt inspiration på nettet. Derfor, vil vi tage en lille snak om, hvorvidt du skal give dine børn lommepenge eller ej.

Lommepenge kan give børn forståelse for økonomi

En af de helt store årsager til, at vi synes, at det kan være en god idé at give lommepenge til børn, er, at det kan give dem en god forståelse for økonomi.

Det kan være en god måde, hvorpå du kan lære dine børn om opsparing og ansvarligt pengebrug. Forhåbentligt, betyder det, at børnene allerede fra barnsben, bliver i stand til at føre en ansvarlig privatøkonomi.

Lad dem tjene pengene selv

Mens vi er fortalere for lommepenge, så mener vi ikke at de skal komme af sig selv. Lad dem tjene pengene, da de på den måde vil lære, at pengene ikke kommer af sig selv, og, samtidig vil de også lære at være mere påpasselige med deres penge, da de skal arbejde for at tjene dem.

investering

I kan for eksempel aftale en ugentlig eller månedlig løn, mod at børnene udfører en række opgaver. Det er vigtigt, at I sørger for at børnene bliver ved med at udføre disse opgaver, da de på den måde lærer bedst om ansvar og konsekvenser, som i et rigtigt arbejde.

I kan også overveje at aftale en mindre løn for hver opgave. For eksempel kan de få 1 krone for at tømme skraldespanden, 5 kroner for at fylde tømme opvaskemaskinen, 2 kroner for at dække bord, og så videre. På den måde, kan de selv bestemme, hvor meget de vil tjene, og samtidig får I en hjælpende hånd i huset.

Lad dem lege med investering

En anden god idé kan være at lade børnene prøve kræfter med investering. Enten kan I udvælge en aktie sammen, som børnene rent faktisk får lov at købe, når de har sparet op. Eller I kan finde en aktie, hvorefter børnene kan give jer et beløb, som de ønsker at investere. Herefter, kan I blot følge den udvalgte akties kurs, og dermed kan børnene lære om de potentielle gevinster, og potentielle tab, der er forbundet med at investere penge.

Lommepengene kan de for eksempel bruge på masser af udsalg. Bliv klogere på børn og internet her.