sns

I dag løber danskerne rigtig hurtigt, hvilket ofte resulterer i mindre tid til de huslige pligter i hjemmet. Her kan det ofte være svært at overskue de huslige pligter. Særligt madlavningen er ofte et punkt, hvor der ofte springes over hvor gærdet er lavest. Det behøver dog langt fra at være svært. I denne lille artikel vil vi komme ind på, hvordan du kan gøre madlavningen i hverdagen nemmere. Tilmed også komme med et forslag til aftensmåltidet. Læs med her, og bliv klogere på madlavning i hverdagen.

Madlavning i hverdagen

Sådan kan du gøre madlavning i hverdagen nemmere

Det mest tidskrævende punkt for de fleste familier i henhold til madlavning, er indkøb af dagligvarer. Det er ikke uvant for familier, at handle ind op til flere gange i løbet af ugen. Dette er en stor tidsrøver, og du kan med fordel skrive en lang indkøbsliste, så du kun skal handle 1 gang om ugen. Her er der også penge at spare, da du derved også undgår de værste impulskøb. Hvis 1 gang i ugen ikke slår til i forhold til småting som mælk, pålæg og andre dagligvarer, så kan du også planlægge 2 indkøbsdage på en uge. 

Når indkøb af dagligvarer er klaret, så kan du med fordel lave en stor portion af en given ret. Du kan fx lave en stor mørbradgryde, så der er rester til 1 dag eller 2. Netop fremgangsmåden med store portioner, som gemmes til rester eller madpakken for den sags skyld – er en super måde, at gøre madlavningen i hverdagen nemmere og mere tidsbesparende på. I stedet for at handle ind hver dag, og bruge tid på tilberedningen af aftensmåltidet, så kan du fordele opgaverne ud på flere dage. Det handler blot om planlægning. Netop planlægningen er essentiel til at gøre hverdagen nemmere, og tilmed bliver den lettere at overskue. Du kan med fordel også inddrage dine børn i processen, så i sammen kan lave en madplan. Måske de endda vil give en hånd med i køkkenet? 

Vi håber at denne lille artikel har været til hjælp, og at den vil hjælpe dig til en nemmere hverdag. 

Madlavning dagligvarer