sns

Mange ser det månedlige kontingent til en a-kasse, og tænker “er det virkelig nødvendigt at betale til en a-kasse?” For langt de fleste mennesker vil det rigtige svar være ja.

 

En a-kasse sikrer dig nemlig, i tilfælde af, at du skulle miste dit job. I stedet for at ryge på kontanthjælp, kan du komme på dagpenge, og dermed vil din personlige økonomi ikke tage lige så stor skade af, at du mister dit arbejde.

 

Og det behøver heller ikke nødvendigvis at være dyrt at betale til en a-kasse. Du kan nemlig finde den perfekte a-kasse her, som både er billig og tilbyder lige det, som du har brug for.

Få vejledning af din a-kasse

Satsen for dagpenge er sådan set den samme ligegyldig, hvor meget du betaler i månedligt kontingent til din a-kasse. Det vil sige, at hvis dagpenge er det eneste, der indgår i dine overvejelser, når du skal vælge a-kasse, så kan du lige så godt vælge den billigste mulighed.

økonomisk sikring

Men, hvis du også gerne vil have en stærk a-kasse, som kan vejlede dig, når du er arbejdsløs – ja, så kan det være, at du skal undersøge nogle af de lidt dyrere muligheder. Flere og flere a-kasser begynder nemlig at ansætte jurister, rådgivere, coaches og så videre, som står klar til at hjælpe dig i forbindelse med tab af job.

Ekstra fordele med en a-kasse

Der er også andre fordele end blot vejledning og dagpenge, når du vælger a-kasse. Nogle tilbyder lønsikring, hvilket vil sige, at du i 424en periode efter opsigelsen beholder dit lønniveau, så du har mulighed for økonomisk at tilpasse dig ledigheden.

 

Derudover, er der a-kasser, som tilbyder gratis medlemskab i fagforening, andre tilbyder kurser, arrangerer events, inviterer til sportsbegivenheder, giver gode tilbud på rejser, hjælper i forbindelse med stress, og meget mere.

 

Der er altså en lang række yderligere fordele, som bør indgå i dine overvejelser, når du vælger a-kasse.

Har du jobsikkerhed?

Hvis du er elektriker, IT-uddannet eller ingeniør, så er der rigtig høj efterspørgsel på dig. Dermed, kan det være svært overhovedet at få lov at gå ledig, og dermed får du heller ikke mulighed for at gøre brug af de dagpenge, som du ellers troligt betaler til. For dig, kan det være værd at overveje, hvorvidt du skal betale til en a-kasse eller ej.

 

Men selvom, du er i et fag med praktisk talt 0 % ledighed, kræver det is i maven, og en god opsparing, hvis du fravælger din a-kasse. Situationen kan nemlig hurtigt ændre sig