sns

I Danmark er der rigtig mange meninger og skydevåben og det at gå på jagt. Samtalen er bestemt ikke blevet mindre hård i de sidste par år, og ærgerligvis afholder det rigtig mange fra at udleve deres drøm. Mange går nemlig med en lille jæger i maven, og det er da heller ikke mærkeligt, at så mange er fascinerede af skydevåben.

Selvom man ved, at man gerne vil begynde at bruge sin fritid på jagt og skydevåben, kan det dog være svært at vide, præcis hvordan man bør og skal gribe det an. Specielt hvis man udelukkende er blevet mødt med skræmmebilleder det meste af sit liv. Hvis man alligevel gerne vil give det hele et skud, så er et luftgevær faktisk et af de bedste steder at starte.

Et begyndervenligt skydevåben

Det er nemlig et fuldt funktionelt våben, der på mange måder virker som alle andre og derfor også bør behandles som alle andre våben. Det er dog betragteligt billigere end de fleste andre våben, og så er det heller ikke så kompliceret og farligt som mange krudtvåben.

I stedet for krudt skyder et luftgevær nemlig ved hjælp af, som navnet også antyder, luft. En fjeder inde i våbnet spændes, når geværet lades. Når aftrækkeren trækkes, får fjederen frit løb, og denne får mulighed for at komprimere luft i en lille pumpe, der så sender projektilet flyvende afsted.

Et andet enormt begyndervenligt aspekt af luftgeværet er det faktum, at du ikke behøver at tage et jagttegn. Så længe geværet har en kaliber på under 4,5 mm, er du i din gode ret til at eje og bruge et luftgevær, uden at andre behøver at vide det.

ammunition

Et luftgevær med en kaliber på under 4,5 mm kan dog ikke bruges til meget andet end målskydning. Det kan dog også være mere end rigeligt for den aspirerende jæger, der bare gerne vil øve sig med et våben mellem hænderne uden først at være nødsaget til at gå igennem den lange proces, det ofte indebærer at tage jagttegn.

Der er rig mulighed for at finde lige præcis det våben i lige præcis den stil, man godt kunne tænke sig, når man kigger på luftgevær. Hvis du godt kunne tænke dig at se et udsnit af alle de luftgeværer, der er tilgængelige på det danske marked, så kan du tage et kig på https://www.luftgevaeret.dk/.

Det typiske luftgevær er dog det, som rigtig mange ser for deres indre øje, når de hører ordet jagtgevær. Et flot og enkelt våben lavet primært mørkt forarbejdet træ med et mørkt geværløb lavet i metal. Langt størstedelen af luftgevær lades endda ved et lille knæk på midten.

Luftgeværet er for enhver

Hvis du er fast besluttet på at tage jagttegn eller måske endda allerede har et, så er der dog stadig rig mulighed for at finde det ideelle våben blandt de mange luftgeværer, der er tilgængelige på det danske marked.

luftgevær

Det er nemlig langt fra dem alle sammen, der har en kaliber under 4,5 mm og som kun kan bruges til at skyde til måls. Der findes også en masse luftgeværer, der sagtens kan bruge til jagt, og som endda kan nedlægge store dyr såsom elge og vildsvin.

Disse langt mere kraftfulde våben går sandsynligvis ind under kategorien PCP luftgeværer, og i så fald virker de en smule anderledes end det traditionelle luftgevær. Fremfor at være drevet af en lille fjederhammer, skyder PCP luftgeværer ved hjælp af små trykflasker, der lades i geværet.

Det betyder, at de kan skyde mange gange efter hinanden med mere kraft og bedre træfsikkerhed. Lige meget om du er til at skyde vildsvin eller krager, eller du slet ikke ved det endnu, så er luftgeværet dog et rigtig god bud på et godt skydevåben.