sns

Så du har besluttet dig for at købe et bordfodboldbord. Nu har du modtaget det, og du er helt klar over, at der er mere til at spille bordfodbold end blot at trække og skubbe i nogle få spillerstænger. Du købte nemlig også bordet, så du kunne øve dig i smug og lære flere snedige strategier til at slå dine venner!

Bordfodbold er også kendt som foosball og babyfoot og bygger over den nok så populære sport fodbold. Spillet implementerer de standarder, der bruges til at spille fodbold, og bordfodbold blev hurtigt et populært spil, der nu spilles nu over hele verden. Faktisk er det så udbredt, at selv på kontoret er det ikke uvant at finde et bordfodboldbord, der bruges af medarbejderne til at slappe af ved og mænge sig med de andre kolleger ved. Så meget desto mere en god grund til at lære teknikkerne til at slå dem! Her ser vi på nogle af de teknikker, som du kan bruge i dit bordfodboldspil allerede i dag.

Forskellige typer af bordfodboldspillere

Der findes mange folk, der spiller bordfodbold, og de kan inddeles i kategorier efter deres  formåen. Den første type er den spiller, der spiller bordfodbold i ny og næ med sine medstuderende, på kontoret eller i baren. Den anden type spiller er den, for hvem bordfodbold er en stor del af hans eller hendes liv og som virkelig tager spillet alvorligt.

De sidstnævnte spillere er typisk meget selvsikre i spillet og har teknikkerne og rutinen til at bakke selvsikkerheden op med. Disse spillere kender spillet særdeles godt og ved, hvordan man spiller det seriøst. Disse spillere vil endda også ofte have adgang til deres eget indkøbte bordfodboldbord på en webshop, så de også kan øve derhjemme.

Og så er der nybegynderen og den let øvede, som har prøvet det et par gange, men som mangler rutine og gode spilleteknikker.

Bordfodbold teknikker for begynderen og den let øvede

Nybegyndere indenfor bordfodbold vil have vanskeligheder med at spille spillet med de mere rutinerede spillere, der for længst har mestret skud og boldkontrol. Den eneste måde at besejre dem på er ved at spille ordentligt forsvarsspil længe nok til at du kan vinde. En nybegynder kan således forsvare målet mere aggressivt ved at huske følgende regler:

  • Hvis modstanderen har bolden på sin angrebsstang, skal du ikke blive fanget af frygt i dit eget hoved som en hjort, der stivner foran bilens forlygter! Du vil typisk kunne læse din modstander og se, hvornår han eller hun skyder, og hvilken retning der vil blive skudt fra.
  • Bring bolden til standsning. God boldkontrol er helt essentiel for at kunne vinde i bordfodbold. Jo mere du har kontrol over bolden, desto færre chancer har din modstander for at score på dig.
  • Sørg for at dine forsvarsspillere på tomandsstangen ikke står lige foran målmanden. Hvis en af dine forsvarsspillere står lige foran målmanden, så dækker du ikke dit mål af optimalt, men skaber åbne korridorer, hvor modstanderen kan skyde mod mål uden opdækning.
  • Anvend ikke den samme teknik med det samme efter du har brugt den. Den anden spiller kan nemt forudsige dit næste træk, hvis du bruger den samme metode igen og igen. Din rival kan derved udtænke en ny måde at forsvare mod din teknik på og stoppe den.
  • Den bedste strategi er at kende den anden spillers måde at spille på og så forbedre dine færdigheder derefter.

Lær at genkende de forskellige måder, hvorpå du bedst kan opdække dit mål og implementér dem så løbende i dit spil. Din modstander kan skyde mod dig med hårde skud som tic-tac skud, træk- og stødskud, håndledsskud og slangeskud. Lær at forsvare mod disse typer af skud ved gentagen øvelse og træning. Ofte er det typisk bedst at lære disse teknikker på et Bonzini fodboldbord, fordi denne type bord har spilleflader af laminat, som giver bedre boldkontrol.

Du vil få mere succes med bordfodbold i forhold til andre spillere, hvis du følger disse strategier. En nybegynder kan derved gå meget bedre imod mestre og semi-professionelle spillere ved at have ordentlige forsvarsteknikker.

Du kan spille bordfodbold som en hyggelig hobby, eller det kan endda være dit livs omdrejningspunkt. Men at være den bedste person, som du kan være, indenfor alt, hvad du foretager dig, er vigtigt for din vækst. Når det kommer til bordfodbold, så anvend derfor de teknikker og strategier, som du har lært i denne artikel.