sns

Afbudsrejser er populære og som ferieform er de blevet endog meget eftertragtede. Det ved rejseudbyderne, så i mange år har de konkurreret om at være bedst, når det handler om at få solgt de rejser der er i overskud.

Der har gennem tiderne være flere forskellige kneb rejsebureauerne har kunnet bruge, og hvor det i ”gamle dage” egentlig blot handlede om at sælge det så billigt som muligt, er der i dag andre parametre der får rejserne solgt.

Jeg husker selv tilbage på de afbudsrejser jeg har købt. Det var som regel altid prisen der fangede, og så var det et valg mellem et dårligt hotel eller et endnu dårligere hotel. Ingen forplejning på hotellet, jo, hvis jeg var heldig var der morgenmad inkluderet. Den kunne så indtages i et ramponeret rum der allermest lignede et gammelt lagerrum. Og morgenmaden bestod som regel af tørt toastbrød og marmelade. Med lidt held var der også corn flakes, som blev båret frem og tilbage i ugevis. Mælken stod i kander i flere timer uden køl.

Hold da op, hvor er jeg mange gange blevet skuffet over standarden, men har så kunnet glæde mig over at jeg sparede mange penge på de rejser.

I dag er det anderledes. Jo, du kan stadig få afbudsrejser til dårlige hoteller, men med den nye All-Inclusive bølge, som skyllede indover rejsemarkedet med kæmpesucces for et par år siden, så kan du selvfølgelig også få en afbudsrejse med all inclusive.

En afbudsrejse med det hele inkluderet

Men hvad betyder all-inclusive og hvad betyder det i forhold til afbudsrejser?

All-inclusive betyder alt inclusive. I modsætning til de “gamle” begreber: kvartpension, halvpension og helpension inkluderer all-inclusive alt. Det vil sige at udover måltiderne har du hjemmefra, udover måltiderne, betalt for drikkevarer, snacks og andre fornødenheder.

Du skal dog være opmærksom på, at indholdet af en all-inclusive ferie kan variere fra land til land og at der nogle gange er begrænsninger. Derudover koster det ofte ekstra, hvis man har specielle ønsker til mad og drikkevarer. Det kan fx være specielle spiritusmærker eller gourmetmiddage – hvis det er det du ønsker, må du således have tegnebogen frem.

Når det er sagt, så har all-inclusive rejser den fordel, at du har styr på omkostningerne hjemmefra. Vælger du rigtigt, har du derfor kun brug for penge til fornøjelserne. Det kan være udflugter eller isen på stranden.

All inclusive rejser er naturligvis dyrere end helt almindelige kvartpensionsrejser. Men afbudsrejser hvor alt er inkluderet kan blive en god forretning for dig, og specielt hvis det er en familieferie du planlægger. Der kan i sagens natur ikke siges noget om, hvor meget du sparer ved at tage en afbudsrejse med alt inkluderet, men du kan roligt regne med, at der nok skal blive til et par ekstra is til ungerne og drinks til de voksne. Og mere til.

Vælg den rigtige all inclusive afbudsrejse

Nu tænker du selvfølgelig, hvordan du vælger den rigtige rejse hvor alt er betalt på forhånd. Der er egentlig ikke så stor forskel på disse rejsetyper som de mere almindelige, hvor der ikke er noget inkluderet – eller hvor fx blot morgenmad er med i prisen.

Som det er med alle typer afbudsrejser, så har du kun et begrænset udvalg af ferier at beslutte ud fra. Om der er mange eller få afbudsrejser udbudt afhænger af mange ting. Først og fremmest er det jo rejser der er blevet ”til overs”. Det vil sige, at de ikke er blevet solgt indenfor den gængse periode, som rejsebureauerne kalkulerer med. Er sommeren i Danmark god er der som regel flere afbudsrejser, da mange bliver hjemme. Er sommeren der i mod vejrmæssigt dårlig, bliver de fleste rejser udsolgt og der er derfor færre afbudsrejser at få fingre i.

Uanset hvad, så må du vælge mellem dem der er ledige i den periode du kan rejse. Og her kan du være heldig at finde rejser til lige netop det land du gerne vil til. Derfor er det altid en god idé at lave en prioriteret liste over steder, du har lyst til at feriere i. Hvis førstevalget ikke er ledigt, kan du nemt bevæge dig nedover listen og finde et land eller sted, som kan give dig lige så gode oplevelser.

God rejsejagt og god ferie!