sns

Der kan være rigtig mane grunde til, at man går rundt med tandpine eller andre former for smerter i og omkring kæberne. I langt de fleste tilfælde kan det være en god ide at opsøge en tandlæge, selvom det er skræmmende eller kan ende med at blive dyrt.

Det kan imidlertid også være, at du allerede ved, hvad der er galt. Mange oplever nemlig denne type smerte, hvis de har en uvane med at bide hårdt sammen eller skære tænder om natten. Det kan du næsten ikke undgå at vide, hvis du gør. Slet ikke hvis du også sover sammen med nogen.

Hvis du skærer tænder om natten, kan det, som nævnt før, resultere i smerte i tænder og kæbe samt en anspændt nakke, hovedpine og usædvanligt slidte tænder. Alt dette kan afhjælpes med en bideskinne. Læs mere hos skinne.dk

bideskinne

Få hjælp med en bideskinne

En bideskinne er i og for sig bare et stykke plastik, der er formet således, at det passer på tænderne. Dette mindsker selvfølgelig sammenbiddet, og aftage en væsentlig mængde, når du bider.

Om natten kan de endda helt hindr dig i at bide sammen ubevidst, da man oftest ikke bider sammen ubevidst, når der er noget mellem tænderne. En bideskinne kan altså være behjælpelig både nat og dag.

Selvom du lider af tænderskæren om dagen, er det dog ikke sikkert, at du ligefrem har lyst til at gå rundt med en, indrømmet ret akavet, bideskinne gennem en hel dag. Ved brug af bideskinnen gennem ganske få dage, kan du imidlertid udpege de situationer, hvor du i særlig grad kommer til at bide for hårdt sammen. Du kan derefter i fremtiden forsøge dig på ikke at gøre det, selvom du nu ikke har en bideskinne i munden.

For langt de fleste er en bideskinne en god løsning. Hvis en bideskinne ikke er nok, kan du imidlertid gavne af et tandlægebesøg eller andre mere psykologiske tilbud, som tandlægen vil kunne henvise dig til.

Du bør under alle omstændigheder forsøge at stoppe med at skære tænder om natten. Også selvom du måske ikke bemærker nogen følger lige nu. I fremtiden kan det nemlig forstyrre både din og din partners nattesøvn samt forårsage stor smerte.

sov_godt_bideskinne