sns

Er du glad for naturen? Meget glad for den? Men er dine børn ikke helt med på denne idé? Og kunne du godt tænke dig, at det blev lavet om? Du vil bare ikke presse dem alt for meget? Det skal du ikke tage så tungt – det eneste du mangler, er en god guide.

Læs herunder hvorfor naturen er god for børn, og læs nogle gode råd til at få dine børn med ud i naturen.

 

Derfor er naturen god for børn

Frisk luft og motion er sundt for både krop og sjæl, og det kan de fleste mennesker garanteret mærke, hvis de bevæger sig udenfor på en frisk gåtur i skoven en smuk forårsdag.

Især børn har godt af at opholde sig udenfor, da de i endnu højere grad end voksne har brug for frisk luft, D-vitamin, naturligt sollys, motion og så videre. Derfor er det så vigtigt, at du tager dine små kære med ud at lege i skoven, på fodboldbanen og så videre.

fiskeri

Desuden får børnene også en bedre motorik, de bliver mindre syge, og de bliver bedre til at koncentrere sig ved at opholde sig ude. Og det er i naturen, at kreativiteten udfolder sig.

Gode råd til at få dine børn med ud

piger-i-naturen

Hvis dine børn ikke deler den samme passion for naturen, som du gør, kan det med stor garanti føles som lidt af en udfordring at få dem med ud – især hvis du ønsker at gøre det til en god oplevelse og ikke vil presse dem. Derfor får du nogle gode råd til at få dine børn med ud herunder:

  • Gå nogle ture med dem. Det er en hyggelig og sund måde at vække deres interesse for at være ude.
  • Oplev naturen med dem. Spil bold med dem på fodboldbanen, tag ud at bade med dem ved havet, vis dem skovens forunderlige verden.
  • Læs bøger om naturen for dem. Det er altid en god idé at læse for børn.
  • Vis dem, hvor glad du er, når du kommer hjem efter at have været ude. Børn efterligner gerne deres forældre, og det vækker garanteret en nysgerrighed i dem, hvis du er glad og fuld af naturlig energi efter en løbetur i skoven.
  • Tag dem med på cykelferie eller campingferie. Det er næsten altid en sikker vinder.