sns

Det kan godt være svært at få økonomien til at løbe rundt, især hvis der kommer en uforudset udgift. Det kan være alt muligt: ens bil kan være brudt sammen, ellers ens computer stjålet. Man kan have en vandskade i huset, eller tabt telefonen i toilettet, eller tusinde andre ting. Mange af de hændelser er ikke noget, man kan vente med at ordne til man har råd til det. Ens arbejde kan være afhængigt af det, ellers også vil udsættelse gøre problemet værre.
Det kan også være, man bare har brug for at forkæle sig selv – for eksempel med en rejse, eller en ny cykel eller lignende. Så er problemet det samme – man vil gerne have flere penge hurtigt. Og hvordan gør man det? Ved at tage et lån.
Det næste trin er så at finde det bedste lån – det er nemlig forskelligt fra person til person, hvad det ideelle valg er. Heldigvis gør internettet det muligt at sammenligne et stort antal lånudbydere, for at
finde det lån der passer perfekt. 

Kviklån

Måske er et kviklån løsningen?

Tag nu kviklån. Til forskel for andre forbrugslån har kviklån en kort løbetid og høj rente – det er de vigtigste parametre at måle lån på. Løbetiden er den tid, man skal betale lånet og renterne tilbage til. Der bliver så betalt et vist beløb hver måned eller hvert år. Med en lang løbetid er det beløb ikke særlig højt, og kan næsten ikke mærkes.
Kviklåns korte løbetid gør til gengæld, at det kan være svært at få afbetalt lånet. Man skal være helt sikker på, at man har styr på sin økonomi, og kan betale lånet tilbage relativt hurtigt. Hvis man kan det, er det en god forretning, fordi gælden vil være ude af verden hurtigere, og den samlede pris er dermed mindre. Man skal også huske på, at der med
kviklån ikke er noget krav om, hvad man bruger pengene på. Man har dermed mere kontrol, og kan bruge pengene med ro i sindet.

Tænk dig godt om, før du låner penge

Mange går og har en negativ holdning til pengelån. Og det er rigtigt nok, at mange ikke kan håndtere fristelsen. De ender med at tage lån efter lån for at opfylde pengebehov, uden at kunne betale det tilbage. Så ender du med gæld, og før du ved af det, bliver du nødt til at sælge din bil.
At låne penge er således et valg, man skal være varsom med. Gør det kun, hvis ikke der er andre muligheder for at anskaffe pengene, og hvis du har styr på din økonomi. Det betyder dog ikke, at det nødvendigvis er en dårlig idé, da de allerfleste danskere er ansvarlige nok til at håndtere det – ellers ville der ikke være et marked for lån overhovedet. Man skal huske på, at de skræmmehistorier, vi hører, kun er en lille antal af eksemplerne. Langt de fleste får nemt tilbagebetalt pengene, og kan så nyde godt af at have købt det de ville.