sns

Da SMS-lån først kom frem og blev populært både her i Danmark og i udlandet, var det et yderst passende navn at give disse lån, da man netop ansøgte om lånet på SMS.

Dette navn er dog ikke så passende mere, da du ligesom med så mange andre lån skal søge gennem formularer på nettet. Dette betyder dog ikke, at det er mindre smart.

Da lånene først kom ud, var teknologien nemlig slet ikke lige så udviklet, som vi ser den i dag. Dette vil sige, at selvom du ansøgte om lånet per SMS, så skulle du stadigvæk indsende en masse oplysninger med brevpost, hvilket gjorde processen virkeligt langtrukken.

Dette er vi heldigvis kommet over i dag, og du kan du ansøge og modtage svar på få minutter, og du skal blot have adgang til en computer, mobil eller tablet og dit NemID.

Hvilke fordele og ulemper er der ved SMS-lån?

Der er både gode og dårlige ting ved at optage SMS-lån. Fordelene er tilgængelige for alle, og de mest essentielle ulemper kan du faktisk undgå, hvis blot du følger de råd, som du modtager i slutningen af denne artikel.

Fordele:

 • Økonomisk frihed og diskretion
  – Med et SMS-lån eller et kviklån sikrer du dig selv den ultimative økonomiske frihed og diskretion. Du skal nemlig ikke stille sikkerhed for det lånte beløb, og du behøver ligeledes ikke at redegøre for, hvordan du vil bruge pengene.
 • Kan dække huller i budgettet nu og her
  – På grund af hurtigheden bag processen og behandlingen af disse lån, så kan du modtage beløbet virkeligt hurtigt, hvis du bliver godkendt til at låne. Dette giver gode muligheder for at dække uforudsete udgifter, så din økonomi ikke går helt til grunde på grund af en dum regning.

Ulemper:

 • Mangel på rådgivning
  – Det er ikke alle udbydere af SMS-lån, som også tilbyder gratis rådgivning. Dette vil du altid kunne få, hvis du for eksempel låner i banken.
 • Det kan blive rigtig dyrt
  – Hvis ikke du overholder betingelserne for lånet, så kan det ende med at koste dig en hel del penge.

Vil du gerne nyde godt af de mange fordele, eller vil du gerne blive klogere på denne type af lån? Så læs mere her.

Hvad skal man være opmærksom på ved SMS-lån, kviklån og andre forbrugslån?

I denne afsnit vil du modtage gode råd, som kan hjælpe dig til at undgå de fejl, som mange begår. Hvis du følger disse råd, så vil du ligeledes ikke opleve de ulemper, som blev nævnt i det forrige afsnit.

 • Vælg en udbyder, som tilbyder rådgivning
  – Det er vigtigt, at du vælger en udbyder, som du nemt kan komme i kontant med, hvis der opstår problemer. Derved kan dialog mellem dig og udbyderen nemlig skabe en løsning, som muligvis ikke er så dyr for dig.
 • Læg et budget
  – Hvis du lægger et budget for alle dine månedlige poster (inkl. lånet), så vil du kunne se, hvor meget du har råd til at afdrage. Derved kommer du ikke til at misse en betaling.