sns

Hvis du skærer tænder om natten vil det oftest komme til udtryk ved at du vågner op om morgene med hovedpine eller oplever spændinger i kæber og nakke i løbet af dagen. Men, det er ikke de eneste problemer det kan give.

Selv om emaljen på vores tænder er det hårdeste vi har – endnu hårdere end knoglerne, så bliver den stadig beskadiget af længere tids slid og belastning og er du en af dem, der skærer tænder om natten går det hurtigere.

Hvad sker der, når du slider på emaljen?

Når du skærer tænder og emaljen bliver tyndere, kan dine tænder gå hen og blive følsomme. Det kan være yderst ubehageligt og være med til at gøre både varme og kulde til en smertefuld oplevelse. Mange vil også opleve smerter, der minder om en hul, der skal fyldes.

Ud over, at det kan give følsomme tænder vil det også gøre det lettere for bakterier og syrer at arbejde sig igennem det resterende emalje og lave huller i tænderne, der skal bores ud og fyldes.

Det er altså på både uheldigt for dine tænder og dit helbred, hvis du skærer tænder om natten – men heldigvis er der råd for det.

bideskinne

Hvad er en bideskinne?

En bideskinne kan være løsningen, hvis du skærer tænder om natten. Det er en skinne, der er specielt tilpasset dine tænder i overmunden og, som sørger for at du ikke kan gnide tandfladerne mod hinanden. Samtidig vil det skabe et naturligt mellemrum mellem tænderne i overmunden og dem, i undermunden, så du ikke bider sammen i samme grad og derfor ikke vil opleve skader og smerter.

Skinnen fremstilles af et yderst holdbart plastmateriale, der formes efter dine tænder og sættes ind hver aften efter tandbørstningen. Du kan vælge at få lavet din skinne hos tandlægen, hvilket vil koste dig mindst tre besøg og prisen for selve skinnen, der ligger på mellem 3500 og 5000 kroner alt efter, hvor du bor.

Hvor kan du ellers købe en bideskinne?

Har du ikke pengene til at smutte forbi tandlægen, så findes der også et billigere og hurtigere alternativ, som du kan se her.

Det er en standart skinne, som du bestiller på nettet og efterfølgende selv former efter dine tænder ved at bløde den op i varmt vand. Du kan bestille en eller flere på en gang, alt efter dit behov – helt uden at skule lægge budgettet om. Det er en rigtig god måde at finde ud af, om en bideskinne kan være løsningen på dine problemer med hovedpine og spændinger og, om den kan hjælpe dig med at slide mindre på bisserne.