sns

Førhen var den eneste mulighed at tage ned i banken, og søge om at få lov til at tage et lån. Og det var ikke altid, at lånet i sidste ende blev godkendt. I dag ser tingene anderledes ud, da man udover banklån også har mange andre muligheder. F.eks. kan man søge om et lån via forskellige online lånudbydere. Inden man kaster sig ud i at tage et lån, bør man dog danne sig et overblik over mulighederne.

 

låneaftale online

Krav når man tager et lån i banken

Inden man begynder at undersøge de forskellige lån, bør man danne sig et overblik over ens økonomi. Hvis man vælger at tage et lån i banken, skal man i de fleste tilfælde kreditvurderes, så banken kan sikre sig, at lånet bliver betalt tilbage. Hvis man har en god og stabil indkomst, og et forbrug der matcher dette, så vil man have mulighed for at låne flere penge, end hvis man har en lavere indkomst og et højt forbrug. Beløbet kan blive yderligt lavere, eller ikkeeksisterende, hvis man desuden har høje udgifter til bolig eller bil. I en kreditvurdering indgår det også, om man er registreret hos RKI, hvilket sker, hvis man har misvedligeholdt gæld. Banken tilbyder lån til forskellige formål, f.eks. findes der billån og boliglån, men i bund og grund kan man søge om et banklån til stort set alt. Bliv klogere på banklån her, hvis du gerne vil læse mere.

Et såkaldt forbrugslån er beregnet til direkte forbrug, og er derfor ikke øremærket til køb af en større ting. Det betyder også, at man i tilfælde af et forbrugslån ikke stiller sikkerhed, og det betyder en større risiko fra bankens side. Derfor vil et forbrugslån ofte have en høj rente, men til gengæld bliver der ikke stillet spørgsmål til, hvad pengene bruges til.

Online lån – et alternativ til banken

En anden mulighed, man har for at tage at lån til forbrug, er de såkaldte hurtiglån, også kendt som kviklån. Ofte er det beløb, man låner, en del lavere, end når der tages et forbrugslån. Et hurtiglån tages via online lånudbydere på nettet.

Der er en række fordele ved at tage et hurtiglån online, i forhold til at tage et lån i banken. Først og fremmest går det meget hurtigere, da man i de fleste tilfælde bliver godkendt næsten øjeblikkeligt, og kan forvente at have pengene på ens konto indenfor 24 timer. Det varierer dog fra lånudbyder til lånudbyder. Desuden kan man søge om et lån, når det passer bedst. Man skal ikke bruge tid på fysisk at møde op i banken, eller tage hensyn til lukketider.

Man skal ikke stille sikkerhed for et hurtiglån, så længe man opfylder nogle få, lovpligtige krav. Man skal dog allerede inden et hurtiglån optages være sikker på, at man har mulighed for at betale lånet tilbage indenfor en overskuelig fremtid. Ofte er løbetiden for denne type lån kort, og jo længere tid der går, inden beløbet tilbagebetales, desto dyrere bliver det. Du kan læse mere om hurtiglån og andre lån i denne guide til lånemuligheder på nettet.