sns

”Billig eller dyr” er et altid tilbagevendende spørgsmål uanset om det handler om en gamer stol, en kontorstol eller noget helt tredje. Argumenterne for at købe billigt er som regel: ”En billig kan være lige så god som en dyr”, og for at købe dyrt er argumentet ofte: ”Du får hvad du betaler for”.

Dybest set er der noget rigtigt i begge argumenter, for forskellen mellem billig og dyr kan i nogle tilfælde være så lille og ubetydelig, at det bedre kan betale sig at købe billigt. Omvendt kan forskellen være så stor kvalitetsmæssigt, at du rent faktisk kan se forskellen i prisen.

Nu skal vi beskæftige os med gamerstole, så spørgsmålet er om du kan nøjes med en billig gamer stol når du sidder foran skærmen i timevis.

Skal du købe dyrt eller kan du nøjes med en billig?

Svaret er lige så irriterende som du kunne forvente. Ja, du skal købe dyrt! Og… Ja, du kan nøjes med en billig gamer stol!

I dette tilfælde er det nok mere ”Du får hvad du betaler for” der er gældende, så jo dyrere du køber des bedre er gaming stolen. Men betyder det så, at du ikke kan nøjes med en billig gamerstol? Nej!

Min anbefaling er, at du skal vurdere nøje, hvad det er du har behov for. Hvad skal den kunne og hvor komfortabel skal den være osv. Hvis dine krav ikke er at den skal have indbyggede højttalere og kunne lave kaffe (pjat!), så kan du sagtens nøjes med en billigere model.

Det er lidt som at vælge en bil. Skal den være behagelig at køre i og kunne transportere dig fra A til B – eller skal den have aircondition, lædersæder, indbygget bar og kunne køre 300 km/t?

I dag sidder du måske på en almindelig gammeldags kontorstol eller en køkkenstol, så du har de bedste forudsætninger for at vurdere, hvad du har behov for.

Tilgodese dine behov og køb efter det

Det allerførste du skal se på er, om din nye gamer stol kan forhindre ryg-, lænd- og nakkeskader. Ergonomi er derfor det vigtigste, og det ved du, for du har allerede småondt i nakken og bagdelen.

Udover det, hvad er så dine behov? Skal der være indbyggede højttalere, som vi talte om før og skal der være hjul under? Hvor let skal hjulene kunne rulle og skal den også have armlæn? Skal den kunne vippe bagover (ja den skal)? Har du specielle ønsker til farve, udformning og blødhed i sædet, så noter det sammen med alt det andet.

Som du allerede har gennemskuet, er du ved at lave en liste over dine behov i forhold til din nye stol. Tidligere skrev jeg, at du har de bedste forudsætninger for at vurdere behovene, fordi du nu sidder forkert. Du har sikkert konstateret, at du har behov for hjul, så du ikke skal løfte stolen hver gang du vil flytte dig lidt. Du har garanteret også fundet ud af, at hjul der ikke ruller let, som i meget let, er voldsomt irriterende fordi du så skal bruge ekstra kræfter for at flytte stolen.

Sidder du mange timer foran skærmen, så ved du også at du får ondt i enden, hvis sædet ikke blødt nok, og at du har behov for at kunne vippe stolens ryg en gang i mellem.

Med dine behov nedskrevet har du det bedste udgangspunkt for at købe en gamer stol. Og det ud fra disse behov, du kan afgøre om du kan nøjes med en billig stol eller ikke. I mange tilfælde kan du formentlig nøjes med at købe billigt, men små detaljer er det der oftest afgør, om du er nødt til at betale mere for at få disse.

Er pengene afgørende?

Det er selvfølgelig nemt at sige, at du skal købe ud fra dine behov. Det er bare vigtigt at du ikke går på kompromis med de helt basale, vigtige og ergonomiske behov. Du kan få kroniske skader på sigt.

Hvis pengene er afgørende (og det er de for de fleste), så lav en prioriteringsliste over dine behov. Måske kan du undvære de famøse indbyggede højttalere eller armlænene, eller noget helt andet. lav kompromiserne der hvor de ikke går udover det komfortable, så er du godt spillende.