sns

Der er ingen tvivl om, at børn har brug for at lære tiden. I dagens hurtige verden er det en værdifuld færdighed at kunne se klokken. Det kan hjælpe børnene med at overholde tidsplanen og være punktlige i skole, til aftaler og andre aktiviteter. Et godt børneur eksempelvis er dette: CALYPSO BØRNEUR M. ENHJØRNING.

Nogle børn lærer tidskonceptet hurtigt og nemt, mens andre måske har brug for lidt mere øvelse. Forældre kan hjælpe deres børn med at lære at kende tiden ved at bruge hverdagens muligheder for at tale om den. Når du f.eks. gør dig klar til skole om morgenen, kan du påpege, at klokken næsten er 8, og forklare, hvornår timerne begynder. Ved sengetid kan du nævne, at klokken næsten er 9, og understrege, at det er tid til at gå i seng for natten.

På først kan dit barn måske kun se tiden på et digitalt ur. Men med lidt øvelse vil de også kunne aflæse et analogt ur med tiden. Du kan hjælpe dem med at øve dig ved at stille urets visere på forskellige tidspunkter og lade dem nævne timen og minutterne. Du kan f.eks. sige: “Klokken er 3:15.” Efterhånden som de bliver bedre til at fortælle klokken, kan du begynde at blande rækkefølgen, f.eks. sige “Klokken er 15 over 3”

Der findes også en række sjove lege og aktiviteter, som kan hjælpe børn med at lære at fortælle klokken. Der findes mange gode apps til både smartphones og tablets, som gør det sjovt at lære det. Og der findes masser af bøger og legetøj, der er specielt designet til at lære børn om tid.